Mymakeup.semaking me up, skulle man kunna säga. Det här är en blogg som handlar om att mer eller mindre bygga upp sig själv från scratch. Eller utveckla sig själv från den man var innan, i syfte att vara den vackraste version av sig själv som är möjligt.

 

Följ gärna med på resan!

Hela det här året har jag ägnat åt att shoppa – främst make up. Jag älskar att shoppa, så det har verkligen inte varit ett problem. Dessutom har jag till min stora förundran blivit lite av en märkessnobb. Inte på något som helst vis överdrivet – jag har inte ekonomi att vara hur snobbig som helst. Men det finns vissa märken som jag väljer att inte köpa, för att jag har fördomar och tror att de inte är så bra. I stället väljer jag att köpa märken jag antingen känner till, eller blivit rekommenderad.

Den första palett med ögonskuggor jag byggde själv var Inglot (ja, jag vet, jag tjatar om det). Jag är sådär lite löjligt förtjust i dem, inte bara på grund av färgerna jag valde, utan för att jag tycker att de sitter bra, är trevliga att jobba med, inte har någon direkt fall-out och så vidare. Jag har ju pratat om att jag vill beställa fler, och nu har jag äntligen kunnat göra det.

Min plan var att bygga en till palett med tio färger, men jag har ägnat mycket tid att plocka ihop och isär, och blev aldrig riktigt nöjd. Det slutade med att jag nu har beställt fem nya nyanser, en palett för tio (så jag kan flytta över de fem jag redan har), samt fem stycken läppstift som jag kan stoppa in i min gamla palett (de tillhör alltså Freedom-systemet som Inglot använder sig av).

Jag är så sjukt nöjd med det.

Det jag har märkt sedan jag gjorde den beställningen (i fredags) har jag också noterat att… WTF – jag är nöjd nu. Efter ett års intensiv shopping av make up-produkter, är jag nöjd. Jag har allt jag vill ha. Jag har allt jag tycker att jag behöver. Jag har till och med saker jag varken vill ha eller tycker att jag behöver (läs; två olika highlighters som jag aldrig kommer att använda eftersom jag ogillar konceptet).

Vem fan hade kunnat tro att jag skulle gå runt och känna mig nöjd?

Sättet jag märker det på är när jag exempelvis tittar igenom mina favoriter på Luxplus. Eller när jag slösurfar på i princip vilken skönhetsbutik som helst – Kicks, Nordicfeel eller någon annan. Jag vill inte ha något. Jag sitter där och bara känner att… näej. Jag är nöjd.

Det som kommer att hända nu är att jag allt eftersom saker tar slut, kommer att köpa nytt. Kanske köper jag något annat än det jag har använt. Trots allt, mitt intresse är bara ett år gammalt, jag har inte hunnit prova så många olika primers eller foundations, till exempel. Men jag behöver inte ha någonting längre.

Känslan är otroligt ovan och märklig, men förjävla trevlig. För även om jag älskar att shoppa, så är den där giriga känslan aningens desperat. Och jag tycker inte om att känna mig desperat.

Fördelen med detta är att jag hädanefter kan lägga pengar på annat som jag tycker att jag prioriterat bort under det här året (pga min pyttelilla ekonomi). Lite grejer till mitt hem, lite kläder och lite annat smått och gott. Vi får se – roligt ska det bli, i alla fall.

Men just detta med känslan av att vara nöjd. Mätt på att shoppa makeup-produkter, liksom.

Vilken grej.

 

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategorier
Arkiv
Translation