Mymakeup.semaking me up, skulle man kunna säga. Det här är en blogg som handlar om att mer eller mindre bygga upp sig själv från scratch. Eller utveckla sig själv från den man var innan, i syfte att vara den vackraste version av sig själv som är möjligt.

 

Följ gärna med på resan!

Just nu väntar jag på att jag ska kunna beställa den sista ögonskuggepalett jag vill ha – det enda som behövs är att jag får pengar om ett par veckor. Jag ska beställa en egenbyggd palett från Inglot, om någon undrar. Jag har ju redan en som jag är så otroligt nöjd med, och nu vill jag ha några fler nyanser innan jag tänker anse mig som nöjd på ögonskuggefronten.

Jag älskar att göra mina egna paletter. Herregud, vad roligt jag har när jag sitter och tittar på alla färger som finns, och funderar på vad jag har användning av, vad jag tycker om, vad jag kan använda tillsammans och så vidare, för att få ut så mycket som möjligt ur en palett.

Den palett jag redan har från Inglot innehåller fem nyanser, och den är förvånansvärt användbar (detta trots att det är den första palett jag byggde ihop själv).

Färgåtergivningen stämmer inte riktigt – den bruna längst till vänster är lite mörkare och inte fullt så gul, och den bredvid är lite mörkare. Den rosa i mitten är mer starkt rosa.

Men den här paletten kan jag använda på väldigt många sätt och inte tröttna på. Jag älskar den mest av alla mina paletter, faktiskt. Och det är därför jag vill ha en till. En större, dessutom.

Jag har skrivit om färger förut, och tänkte fortsätta lite med det nu. Jag började ju min bana med make up med att vilja ha röd ögonskugga, men hittade ingen jag tyckte om.

Men med Inglot har jag förälskat mig i rött. Det är vad jag personligen tycker att jag är allra, allra snyggast i. Det finns annat jag är snygg i, såklart, men just rött ger mig den där wow-känslan. Mina favoriter att använda tillsammans är rött, brunt och svart.

Jag har ju också nämnt att det finns ett fåtal färdiga paletter jag skulle kunna tänka mig att köpa, men även i dessa finns det nyanser jag med all största sannolikhet inte skulle använda mig av. Alls, faktiskt. Jag har exempelvis väldigt svårt för de ljusare, varmare nyanserna som brukar finnas med i en eller annan form – mest för att det inte ser bra ut på mig. Jag vet att det är vanligt att använda en sådan i övergången, men jag vill inte ha det på mig själv. Jag vantrivs oerhört i varma färger.

Vilket osökt får mig att tänka på det här med färg på ögonskugga versus ögonfärg, samt underton i huden. Som jag förstår det (även om jag kan ha fel) så tänker de flesta på hur man poppar ögonen mer än hur ögonskuggan står sig mot hudfärgen. För mig är det jättemärkligt. För mig är det lika viktigt med båda delarna. Det finns anledningar till att jag inte vill ha varma färger i ansiktet. Det finns också anledningar till att jag inte ser klok ut i någon av de gröna nyanser jag testat hittills. De passar nämligen inte min hudton – i alla fall inte som ögonskugga.

Så det jag kommit fram till hittills när det gäller de färger jag själv anser fungerar bäst på mig är; mörkare, kalla röda, kalla, mörkare bruna, svart (obviously), en viss typ av rosa och lila (men verkligen inte alla sorters lila), och en viss typ av blå (i mindre mängder). Jag har ett par gråa varianter, och de funkar – i viss mån, men de är inte den bästa färgen på mig.

Ett tag var jag också väldigt inne på bronsiga färger, och jag köpte till och med några stycken. Tack och lov kom jag över det rätt fort och tänker inte köpa några fler. Jag är väldigt glad för de jag har, men det blir inga fler. 😀

Jag gillar verkligen att fundera över färger. Jag gillar ännu mer att ha hittat färger jag trivs i, och sätt att sminka mig med dem. För att inte tala om att jag gillar det finns ännu fler sätt att sminka mig på som jag inte kommit på än. ♥

 

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategorier
Arkiv
Translation