Mymakeup.semaking me up, skulle man kunna säga. Det här är en blogg som handlar om att mer eller mindre bygga upp sig själv från scratch. Eller utveckla sig själv från den man var innan, i syfte att vara den vackraste version av sig själv som är möjligt.

 

Följ gärna med på resan!

Klockan är strax före nio på kvällen och jag har precis sminkat färdigt mig. Jag ska inte iväg nånstans utan bara vara hemma och slöa. Men jag har nått någon ny platå i min resa genom allt det här som har med skönhet, att känna sig snygg och så vidare, att göra.

Det är nästan elva månader sen jag fick för mig att jag nödvändigtvis måste ha läppstift. Under nästan elva månader har jag gjort en enorm resa när det gäller mitt eget utseende, om jag får säga det själv. Jag har lärt mig massor, insett en hel del saker, kommit ihåg andra saker sedan många år tillbaka, och hittat ett sätt att uttrycka mig själv genom make up som jag trivs med.

Under det första halvåret – från januari fram tills det blev så varmt att det var bortkastat att sminka sig, använde jag tiden mest till att öva mig. När jag återupptog det här med att sminka mig efter sommarens svettparty märkte jag att allt jag lärt mig och övat på liksom hade satt sig. Helt plötsligt kunde jag säga att jag skulle sminka mig i stället för att öva.

Och nu har jag nått ett nytt stadie. Jag har sminkat mig på i princip ett sätt under hela tiden, med varierande färger på ögonskugga, rouge och läppar. Nu har jag börjat prova ett annat sätt när det gäller ögonen, och gillar att jag tar mig tiden utan att känna någon press på att det måste bli si eller så.

På det stora hela har jag lärt mig att jag till viss del gillar less is more. Jag använder exempelvis inte highlighter alls, eftersom jag tycker att det ser bedrövligt ut. Jag använder inte heller concealer – tja, ibland, om jag har nån plita jag vill dölja, men inte under ögonen eller så. Det blir så oerhört mycket kaka på kaka, och för mig känns det onödigt. Dessutom föredrar jag mitt ansikte att vara så matt som möjligt, till skillnad från all denna lyster som är så populär.

Jag både gillar och uppskattar det faktum att jag börjat känna ett visst lugn och jämnmod när det handlar om detta. Jag känner mig inte längre stressad över att jag “måste” lära mig att se ut på ett visst sätt, eller att jag “måste” lära mig att göra si eller så. Jag gillar och uppskattar också att jag kan se mig i spegeln när jag är färdigsminkad och verkligen gilla det jag ser. Det är oerhört trevligt att känna sig fin och att jag lyckats med något just idag.

Jag insåg just att ett av skälen till att jag känner såhär är att det är december. December är nog min minst stressade månad på hela året, eftersom jag inte firar jul… 😀

 

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategorier
Arkiv
Translation