Mymakeup.semaking me up, skulle man kunna säga. Det här är en blogg som handlar om att mer eller mindre bygga upp sig själv från scratch. Eller utveckla sig själv från den man var innan, i syfte att vara den vackraste version av sig själv som är möjligt.

 

Följ gärna med på resan!

Ursäkta frånvaron av inlägg på senaste. Jag har varit upptagen med två saker; mina naglar samt att hysteriskt titta på Star Trek The Next Generation (från början till slut). Men nu har jag lite skvaller och funderingar, så håll till godo. 🙂

Naglar

Jag har en gammal kompis som gör naglar, och för några veckor frågade jag henne vad hon tar för att göra en nagelförlängning. Det slutade med att vi byter tjänster, så helt plötsligt har jag naglar där nagellacket faktiskt sitter kvar! Har ni hört något så fantastiskt! Och jag inser att det är mina egna naglar det är fel på, för med de här akrylnaglarna sitter lacket där det ska, och jag behöver inte måla om stup i kvarten för att det blir fult.

Min första reflektion över att ha akrylnaglar är att jag gillar det. Nu är jag ju så ovan, så efter ett par smärre missöden filade jag ner dem så de, för att vara jag, är långa, men ur ett långa-naglar-perspektiv rätt korta. Men mitt främsta mål för ögonblicket är inte att ha skitlånga naglar, utan att nagellacket sitter kvar. Och att naglarna är utanför fingertoppen.

Nu har jag detta, och jag är så sjukt jävla nöjd.

Sen är jag fortfarande rätt kass på att måla på nagellacket, men övning ger färdighet och trägen vinner. Jag väljer i alla fall att se det så. 😀

Foundation och borstar

Just för tillfället har jag tre foundations hemma. Jag har för mig att jag berättade om min Maybelline Fit Me (115) som började se konstig ut efter sommaren? Det ledde i alla fall till att jag köpte en ny – Lumenes matta foundation. Jag lyckades givetvis köpa aningens för ljus, så jag roade mig med att blanda den med den gamla för att få en bättre nyans. Därefter har jag köpt en till – ytterligare en Maybelline Fit Me (115), fast den matta varianten.

Det är onekligen väldigt intressant att prova de här i varierande kombinationer. Men det mest intressanta av allt är att prova de olika variationerna med olika sminkborstar. Jag har, tror jag, tre olika sminkborstar för just foundation (jag använder Real Techniques), och alla ger de olika resultat.

Den jag har varit mest förtjust i med Maybelline, är den platta som ser ut som en pensel mer än något annat. Det är den jag tyckt gett bäst resultat. Men så fort jag blandar in Lumene i potten behöver jag använda en buffing-borste, för annars ser det jättekonstigt ut.

Är det inte märkligt, så säg!?

Och när jag ändå pratar om foundations, kan jag säga att jag är sjukligt nöjd med den torra känslan på huden som jag får av de här matta varianterna. Den första jag köpte känns fuktig på huden, vilket jag inte riktigt gillar. Det jag däremot gillar är att känna mig torr (som i inte kladdig), och det gör jag nu.

Me like! ♥

Wet’n Wild

Med tanke på att min foundation började se skum ut blev jag tipsad om att det eventuellt kunde bero på den primer jag använder. Jag har använt en under några månader, men nu har jag faktiskt köpt en ny bara för att se och utvärdera om det ser annorlunda ut. Än så länge har jag inte använt den tillräckligt för att säga A eller B, men min förhoppning är att det ska fungera tillfredsställande.

Wet’n Wild är ett knepigt märke. Jag har ett nagellack därifrån som jag är väldigt förtjust i, men jag vet inte så mycket om kvaliteten annars. Jag har ju inte råd att köpa high-end produkter, utan får hålla mig till budgetvarianterna. Men nu köpte jag både eyeprimer och vanlig primer därifrån, så jag hoppas att jag kommer att känna mig nöjd framöver. I alla fall tills jag eventuellt kan köpa något annat.

Tips?

I övrigt försöker jag hitta en balans mellan att fördjupa mig i mina naglar och att sminka mig. Det är lite som att det ena förtar det andra just nu, och jag skulle vilja ha lite mer balans i det. Men jag antar att även det stabiliserar sig med tiden. 🙂

 

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategorier
Arkiv
Translation