Mymakeup.semaking me up, skulle man kunna säga. Det här är en blogg som handlar om att mer eller mindre bygga upp sig själv från scratch. Eller utveckla sig själv från den man var innan, i syfte att vara den vackraste version av sig själv som är möjligt.

 

Följ gärna med på resan!

För ett tag sen när jag skrev ett inlägg om nagellack kommenterade en bekant på Facebook, och nämnde att Seche Vites bas- och topplack inte fungerade för henne. Det låter ju helt galet att bas- och topplack kan fungera olika på olika individer – men tamejtusan om jag inte börjar fundera på om det stämmer. Jag blev rekommenderad att köpa just Seche vite, och tänkte ge någon slags åsikt om deras bas- och topplack nu.

Låt oss komma ihåg att jag har noll och ingen direkt erfarenhet av att måla naglarna. Jag gjorde det under en period för kanske sex år sen, därförinnan var det nog femton år sen. Jag har ytterst lite att jämföra med, och mina största erfarenheter handlar om Depend.

Så – i jämförelse med Depend, och faktiskt även Kicks eget topp- och baslack, vågar jag nog påstå att Seche Vite är kvalitetsgrejer. I alla fall om tanken är att lacket ska sitta mer än typ femton sekunder (max!). Kicks grejer funkar inte alls på mig – det går mer eller mindre sönder redan innan jag är klar. Depends är förvisso billigt, men… well.

Men för att kosta såpass mycket pengar som Seche Vite gör, kan jag efter att ha använt det intensivt i ett par månader vid det här laget, inte med gott samvete säga att jag tycker att det fungerar bra för mig. Ett av skälen till att jag målar om naglarna så ofta är att det väldigt snabbt blir fult. Ibland skavs det av på en gång, ibland torkar det tamejfan aldrig och skjuts upp från nagelkanten sådär draperat och snyggt, eller… eller…

Och jag tycker att jag är noga när jag målar naglarna. Det här är, tror jag, första gången som jag upplever att det här problemet är så tätt återkommande. Jag målar dit baslacket och låter det torka. Jag målar dit själva nagellacket och låter det torka (som i; jag röker en cigarett emellan lagren). Därefter målar jag eventuellt på ett till lager nagellack och låter det torka, innan jag avslutar med topplack.

Efter detta sitter jag och låter bli att göra något som kan skada lacket i minst en timme, för att ge det möjlighet att torka och härda (hårdna) utan att skadas.

Och trots detta, blir det fult på en gång. Detta hände senast idag, när jag efter cirka två timmar skulle gå på dass och dra ner byxorna, samt ta av mig strumporna. Det borde gå att göra det utan att skada nagellacket, två timmar efter att det borde ha torkat.

Jag inser att jag inte är skitduktig på att måla naglarna. Dessutom märker jag att lacken skiljer sig en hel del i hur de fungerar. En del är väldigt tunna och lättmålade, medan andra är tjocka, kladdiga och kräver en hel del möda för att det ska bli vettigt. Dessa har en tendens att ge tjocka lager som torkar oerhört långsamt (jämförelsevis), och då får man ge dem lite mer tid att torka innan man drar på topplacket.

Men det stör mig, oavsett. Och jag kan inte för mitt liv tro att jag är så urdålig på att måla naglarna, att det här ska behöva hända mer eller mindre varje gång. Och då är det enda alternativ jag kan komma på, att just Seche Vite inte fungerar på mina naglar.

Och då är ju frågan – vad använder jag i stället? (Ja, i alla fall om ett tag, när jag gjort slut på de nya flaskorna av Seche Vite som jag köpte).

Jag har ett matt topplack från OPI som jag är väldigt förtjust i, om inte annat för att det är snyggt. Jag skulle kunna tänka mig att testa andra bas- och topplack därifrån. Essie är också ett alternativ jag känner mig öppen inför. Om någon kan säga något om Sally Hansen kan jag tänka mig att prova det också.

Jag är ute efter något som går att få tag på till hyfsat vettiga priser. Alla de jag nämnt (förutom Seche Vite) finns på Luxplus till väldigt bra priser, men allt har också varit utsålt en längre tid och med Luxplus vet man aldrig när grejer kommer in igen. Så om någon kan tipsa mig – gör gärna det. Jag blir skitglad. 🙂 Helst svenska butiker, och helst under hundralappen per produkt.

Nåja. Jag får väl vara nöjd och glad med (så länge) att jag tycker det är kul att måla naglarna. Det enda nackdel som jag kan se är att det kostar en hel del pengar eftersom jag gör av med absurda mängder av just bas- och topplack. Men det får väl vara så nu, då, under min inlärningsperiod.

 

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategorier
Arkiv
Translation