Mymakeup.semaking me up, skulle man kunna säga. Det här är en blogg som handlar om att mer eller mindre bygga upp sig själv från scratch. Eller utveckla sig själv från den man var innan, i syfte att vara den vackraste version av sig själv som är möjligt.

 

Följ gärna med på resan!

Vilket otroligt skumt ord – hur uttalar man det egentligen? När jag pratade med tjejen i kassan på Kicks sade hon att alla säger olika, och jag antar att det är så. Själv säger jag Lum-een, typ. Jag orkar inte bry mig alltför mycket, även om jag verkligen, verkligen skulle vilja veta. Så om någon vet det korrekta uttalet – upplys mig gärna! 😀

Anledningen till att jag tar upp Lumene idag, är att jag var och införskaffade mig en ny foundation igår. Den första jag köpte på Kicks, en Maybelline Fitme (nr 115 för den som undrar), har nämligen betett sig lite skumt den senaste dryga månaden. Jag blir som prickig efter ett par, tre timmar, och det blir som vita ringar runt varje por jag har och de blir således väldigt synliga. Jag har provat lite olika saker – olika fukt under, olika tvål och så vidare, men har inte tyckt att något hjälpt. Det var därför jag begav mig till Kicks igår, och givetvis såg det bra ut då. Tjejen i kassan sade till och med att det ser jättefint ut.

Men – jag har blivit rekommenderad att prova Lumene, och eftersom Kicks har rabatt på just Lumene just nu tänkte jag slå till.

Så – idag har jag använt min nya foundation (ganska precis klar, såhär framåt kvällskvisten) och tänkte delge mina första tankar om den.

Ett av skälen till att jag ville börja titta på annan foundation än Maybelline är att jag upplever att just den känns väldigt fuktig även när den suttit på ett tag (och ja, jag använder puder). Stryker jag mig över kinden känns huden fuktig – känns detta igen? Detta är något jag upplever som milt störande, måste jag erkänna, och det är bland annat därför jag varit/är nyfiken på mineralfoundation (även om jag inte bestämt mig än).

Men nu när jag använt Lumenes foundation (den matta, näst ljusaste) känns huden normaltorr när jag tar mig i ansiktet. Detta är ett stort, stort plus i kanten till Lumenes fördel.

Ett annat stort plus i kanten är att… well, det gäller i och för sig både Lumene och Maybelline, men jag tycker nog att Lumene slår Maybelline ändå, om man tänker på hur tjock och krämig de här två foundationvarianterna är. Jag upplever Maybellines som tjockare och aningens mer svårarbetad, även om den går att applicera så tunt som jag vill ha det. Jag har sagt det förut och säger det igen; jag är inget stort fan av heltäckande foundation. På engelska tror jag att det jag gillar kallas “sheer”. Lumene känns tunnare och mer lättarbetad och sjunker in i huden på ett lite annat sätt än jag tycker att Maybelline gör. Och det blev verkligen den där lätta effekten där man ser huden klart och tydligt, rakt igenom, men ändå ser det prydligare och snyggare ut än utan.

Jag tror för övrigt att jag också skulle uppskatta och tycka väldigt mycket om både BB- och CC creme, men det får bli ett senare projekt. 😀

Det ska bli jätteintressant att se hur jag upplever Lumene när jag använt det mer än en gång. Jag hoppas verkligen att den faktiskt håller sig matt även när den suttit på ett tag, eftersom jag nu råkar gilla en matt yta. Men det återstår att se. Jag har inte planerat att svettas överdrivet mycket under resten av min vakentid just idag, så jag får undersöka det en annan dag. 😀

Bortsett från detta har min frånvaro den senaste veckan berott på att jag haft mens och varit totalt ointresserad av att sminka mig eller ens tänka på det. Men nu är min mens slut, och uppenbarligen är jag intresserad av att sminka mig igen. ♥

 

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategorier
Arkiv
Translation