Mymakeup.semaking me up, skulle man kunna säga. Det här är en blogg som handlar om att mer eller mindre bygga upp sig själv från scratch. Eller utveckla sig själv från den man var innan, i syfte att vara den vackraste version av sig själv som är möjligt.

 

Följ gärna med på resan!

Det här är något jag skriver om lite då och då, men jag känner att jag vill betona det ytterligare. Det jag ska skriva om idag är hur jag handlar framför allt ögonskuggor, på det sätt jag gör. Helst direkt från källan, och helst genom att göra mina egna paletter.

Det finns ju hur många paletter som helst på marknaden, oavsett om det är ögonskuggor, rouge, highlighters, contouring – you name it, and it’s there. När det gäller framför allt ögonskuggor så är det i ärlighetens namn inte särskilt många jag känner mig intresserad av. Det kan visst finnas några fina färger i de flesta av dem, men det finns också färger jag aldrig kommer att använda.

För mig är det slöseri med pengar att köpa en palett där jag tycker om upp till hälften av färgerna, och där minst två nyanser – upp till hälften, är sådant jag sällan om någonsin kommer att använda. Helt onödigt att köpa. Plus att risken finns att hela paletten blir liggandes oanvänd, vilket känns ännu mer slösaktigt.

Jag har för, tror jag, första gången i mitt liv, ansträngt mig för att tillåta mig själv att vara riktigt jävla kinkig när det gäller vad jag köper. Ibland köper jag saker för att prova och det är inte alltid det blir lyckat – men fördelen med att ha gjort en egen palett är att jag i så fall kan byta ut det jag inte gillar. Jag vill ha paletter med färger jag i så hög utsträckning som möjligt gillar och trivs i.

Att köpa direkt från källan, det vill säga – direkt från Anastasia BH, MUG, Nabla, Inglot, Colourpop och så vidare, för med sig enorma fördelar. Där hittar jag alla färger som är aktuella just nu. Att köpa på exempelvis Kicks, NordicFeel eller liknande, innebär att utbudet är begränsat till vad inköparna för dessa ställen tror säljer mest. Det är inte alls säkert att de färgerna passar mig, och jag måste erkänna att jag i viss mån känner mig styrd när jag ska välja mina ögonskuggor.

Den enda nackdel jag kan hitta med att köpa direkt från källan är att risken finns att det blir dyrt. Att beställa från exempelvis USA innebär att först betala vad företaget vill ha, och sedan betala tullavgift och moms när paketet kommer till Sverige. Men även om jag lagt ner en hel del pengar på att göra just precis det och dessutom tyckt att det är rätt dyrt, anser jag ändå att det är värt det i slutänden.

Jag gillar verkligen att kunna bestämma själv vilka färger jag vill använda. Inglot kör stenhårt på sitt Freedom System, med tomma paletter i diverse varianter som man sedan kan fylla med ögonskuggor, rouge, puder och annat. Hur bra som helst. Jag hittade senast igår Inglots egen hemsida (jag fattar inte varför jag inte letat rätt på den tidigare; jag har ju en egengjord palett därifrån som jag köpte på NordicFeel och som jag älskar), och inser att de har betydligt mer än vad som finns tillgängligt i onlinebutikerna. Gissa vem som ska shoppa mer Inglot-produkter!? 🙂

När det gäller det mesta annat än just ögonskuggor har jag naturligtvis en del paletter. Jag har en contouringpalett med sex nyanser (två contouring och fyra, tror jag, highlighters) där jag använder hälften. Jag har en rougepalett med två rouge och två highlighters, där jag använder rougen (plus några enskilda som jag använder oftare).

Jag skulle inte ha något emot att köpa egengjorda paletter med den typen av produkter. Hittills verkar Inglot vara det enda företag där man kan göra det på ett sätt som känns vettigt. Jag tror att Inglot kommer att vara mitt favoritmärke framöver. ♥

 

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategorier
Arkiv
Translation