Mymakeup.semaking me up, skulle man kunna säga. Det här är en blogg som handlar om att mer eller mindre bygga upp sig själv från scratch. Eller utveckla sig själv från den man var innan, i syfte att vara den vackraste version av sig själv som är möjligt.

 

Följ gärna med på resan!

Alltså, det här med färger. Nagellack. Jag är helt jävla fucking såld på nagellack. Idag hämtade jag ut min beställning från Kicks, med tre nagellack – och herre jävla fucking gud!!! Jag höll på att smälla av. De är så jävla söta så jag blir alldeles knäckt.

Rent generellt tycker jag att det är svårt att beställa saker online (trots att jag gör det i väldigt hög grad). Det är svårt med färgerna – min skärm visar inte färger på ett sätt som överensstämmer med verkligheten. Tack och lov är jag medveten om det, så när jag under de senaste veckorna har tittat på nagellack har jag också googlat dem rätt friskt. Tittat på mängder med bilder och läst radvis med recensioner. Det underlättar faktiskt.

Men trots det är det alltid spännande att få hem det man har beställt. Idag med, fast jag redan från början var helt övertygad om att jag skulle älska de här nagellacken. Det gör jag också. Jag har köpt Viva la Diva – ett märke jag haft ett nagellack från förut, och tyckt om. Den här gången köpte jag Dark Knight, Satin Pink och Cranberry Sorbet. Dark Knight är kanske mer skitsnygg än söt och gullig, men de andra två – herregud, vad gulliga de är! Jag döööör!!!

Lägg till detta att jag med hjälp av bidrag också kunde investera i bas- och topplack från Seche Vite, och det faktiskt funkar för mig. Jag köpte ju först bas- och topplack från Kicks, men det funkar inte alls för mig. Det tar evigheter innan det torkar, och under den tiden hinner jag bli både rastlös och irriterad, vilket osvikligen slutar med att nagellacket hamnar i små söta vecka längst ut, eller att det blir fula märken på minst en nagel – jamen ni vet. Det enda jag gillade från Kicks var det matta topplacket – jisses, vad fint det blir!

Seche Vite är massor med gånger bättre, och jag är SÅ glad att jag fick möjlighet att köpa hem det.

Så tack för hjälpen – you know who you are. ♥

För övrigt har jag också tagit mig råd att köpa hem prover av mineralsmink. Tikei, för att vara exakt. Jag har aldrig någonsin använt ett löst puder av något slag tidigare, så bara den upplevelsen i sig känns ju intressant. Dock är jag inte helt säker på att mineralsmink är något för mig – men jag har bara provat en gång, så jag ska ge det en chans innan jag bestämmer mig.

Jag tyckte att det var svårt att få rätt (liten!) mängd puder på borsten, men jag tror att det beror mer på att provbutten är så sjukt liten att vilken liten borste som helst blir stor som ett hus i jämförelse. Jag ska prova en gång att hälla ut pudret på ett papper och se om det känns bättre då. Men eftersom det blev så mycket puder på borsten fick jag en sjujävla massa fallout ner på tröjan. Det kändes också svårt att få det jämt, och efteråt tyckte jag att jag såg väldigt pudrig ut i ansiktet. Men återigen; om/när jag lär mig att använda borsten ordentligt (det följde med en pytteliten kabukiborste) så kanske det känns annorlunda.

Hela poängen med att prova mineralpuder är, för min del, att få en så lätt och naturlig bas som möjligt. Men jag tänker att jag kanske också ska prova både BB och CC innan jag bestämmer mig för att byta till något annat. Hur som haver; jag är faktiskt rätt nöjd med den foundation jag använder nu (Maybelline Fit me 115). Den går trots allt att applicera i ett väldigt tunt lager – jag gillar inte det där med heltäckande, nämligen.

Vi får se vad det blir – jag tycker mest att det är roligt att ha nått en punkt där jag känner att jag kan börja utforska saker snarare än hetsa för att ha något alls.

 

  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategorier
Arkiv
Translation