Mymakeup.semaking me up, skulle man kunna säga. Det här är en blogg som handlar om att mer eller mindre bygga upp sig själv från scratch. Eller utveckla sig själv från den man var innan, i syfte att vara den vackraste version av sig själv som är möjligt.

 

Följ gärna med på resan!

Jag vill på förhand poängtera att jag är rätt sur och grinig på grund av den här eländiga värmen som aldrig ger sig. Jag skulle kunna gnälla på det i tid och evighet, men jag tänkte försöka skifta fokus och gnälla lite på ett par saker inom make up som jag inte förstår mig på. För första gången någonsin, tror jag, upplever jag att jag inte är en ungdom längre. 😀

Plump lips

Det här är något jag absolut inte begriper mig på. Det finns många saker under begreppet som jag tycker är jättekonstiga. Varför vill man använda en lip plumper? Varför vill man måla sina läppar så att de ser större ut? Det ser onaturligt och jättekonstigt ut. Jag är helt med på att man kan förändra form och så vidare på läpparna med diverse olika knep, men det finns vissa saker jag verkligen ogillar i oerhört hög grad. Till exempel när man gör contouring runt hela munnen så att det blir först en ljus linje runt läpparna, och utanför den, en mörk linje. Herregud, jag vill slita mitt hår och vråla SLUTA!!! 😀

Sen har jag också oerhört svårt att förstå poängen med att hela munnen ska vara sådär otroligt blank. Det enda jag kan tänka på är att så fort man sätter fingret, en penna eller whatever, mot munnen, så smetas allt ut. Detta är också något jag tycker ser så vansinnigt onaturligt ut. I just det här fallet ligger läppstiftet dessutom så tjockt över läpparna att man inte ser själva munnen utan bara ett massivt lager av färg.

För min egen del vill jag helst att mina läppar ska synas igenom färgen – som förvisso helst ska vara täckande, men inte så till den milda grad att det är läppstiftet som utgör läpparna.

Glow

Det här är också något jag inte förstår poängen med, riktigt. Det finns flera saker som faller under kategorin glow – foundation och highlighter är väl de jag främst tänker på. Det verkar vara så oerhört inne att ha en glow i huden, och i min värld är det här jätteskumt. Glow för mig innebär reflektion, vilket i sin tur innebär att något är bitvis blankt eller skinande. För mig innebär blankt och skinande i ganska hög grad fukt, vilket i exempelvis ett ansikte kan innebära svett. Och det enda jag kan tänka på då (och kräkas lite under tiden) är Jimmie Åkessons svettiga överläpp – skitäckligt!

Och jag är hemskt ledsen, det finns ingenting som kan få mig att tycka att det är ok med svett och smink. Jag förstår naturligtvis att detta inte är vad som eftersträvas; att man ska se svettblank ut, men jag har oerhört svårt för fenomenet glow. Framför allt när det gäller foundation, just i detta att ha en glowing hud.

Sen har vi ju detta med highlighter. En nära väninna till mig tycker att det är ok att ha bitvis, men att det lätt blir för mycket. När jag tittar på alla dessa youtube MUA blir jag alldeles matt. Det är ju för helvete highlighter både högt och lågt, i så otroligt stora mängder.

Det ser inte heller naturligt ut!

Jag är helt med på att make up överhuvudtaget ser onaturligt ut om man jämför med ett helt osminkat ansikte. Jag är helt med på att man kan förändra hur ett ansikte och en person uppfattas beroende på om man är sminkad eller inte, samt om – hur man är sminkad. Men det finns gränser för vad jag tycker ser vettigt ut, och highlighter i de mängder som verkar vara inne hos kanske framför allt yngre personer just nu, ser jättekonstigt ut i mina ögon.

……………………..

Det bästa av allt är naturligtvis att man får göra precis som man vill. För min egen del är jag så otroligt nöjd med min dagkräm från Nivea som är mattifierande – och jag blir verkligen matt i ansiktet av den. Fantastiskt! Dessutom låter jag bli highlighter, och faktiskt i ganska hög grad även concealer – fast det kan bero på att jag inte hittat någon som ser riktigt bra ut på mig än. Och jag låter strukturen i mina läppar synas genom läppstiftet!

Så det så!

Nu har jag surat färdigt för den här gången – i alla fall när det handlar om smink. 😀 Nu ska jag ägna mig åt att fortsätta svettas i värmen, samt fantisera om de ögonskuggor jag hade turen att kunna beställa från Colourpop. Jag betalade in tullavgift och moms idag, så förhoppningsvis dimper de ner i brevlådan snart. Lovar att skvallra när jag fått hem och provat! ♥

 

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategorier
Arkiv
Translation