Mymakeup.semaking me up, skulle man kunna säga. Det här är en blogg som handlar om att mer eller mindre bygga upp sig själv från scratch. Eller utveckla sig själv från den man var innan, i syfte att vara den vackraste version av sig själv som är möjligt.

 

Följ gärna med på resan!

Det här är inget jag har berört särskilt djupgående tidigare, men jag tänkte ägna en stund åt det idag. Mest för att jag är så sjukt jävla trött på värmen, och för att jag tillhör den, tror jag, relativt lilla gruppen människor som inte alls hanterar värme bra överhuvudtaget. Inte ens när värmen är på lägre temperaturer än nu (och nu har det varit löjligt varmt ända sen i början av maj).

Jag ska göra mitt bästa för att inte ge mig in i en lång harang om hur illa jag tycker om värme, och hur dåligt jag och min kropp hanterar den. Ska i stället anstränga mig för att fokusera på hur jag – vilket i och för sig blir lite samma sak, men i alla fall…

Äsch – WTF, here we go.

Jag hatar att svettas. Det är bland det värsta jag vet. Jag hatar också värme – av många skäl, men bland annat för att jag, av uppenbara skäl, svettas. Men också för att jag väldigt lätt blir röd i ansiktet – inte av solen utan av värmen. Nu under sommaren har jag provat lite till och från att inte använda dagkräm, till att faktiskt använda dagkräm (eller nattkräm, för den delen), och hittills har det känns otroligt bortkastat att använda det.

Och om det känns bortkastat att använda natt- och dagkräm, ska vi inte ens prata om hur otroligt jävla bortkastat det känns att faktiskt sminka sig. Jag har gjort det vid några tillfällen – men mest för att jag oftast är vaken hela nätterna, och det är något svalare då. Men dagtid – aldrig i livet.

Jag ser ju, ibland när jag är ute dagtid och faktiskt ser folk, att det finns framför allt yngre tjejer som är sminkade trots att det är så varmt att man nästan dör. Jag kan inte låta bli att imponeras över deras idoghet och ovilja att visa sig au naturelle.

Själv har jag ägnat hela mitt liv åt att visa mig au naturelle i ansiktet, så sminket får vänta till svalare dagar. 🙂

Med tanke på min hittills väldigt lilla erfarenhet av make up och hela baletten kanske jag inte har några särdeles välutvecklade åsikter om det här – vad vet jag? Men jag tycker verkligen att det känns onödigt att sätta på sig ett helt sminkat ansikte just nu. Det enda som händer är att man (läs; jag) känner mig fuktig i hela ansiktet, att jag är rädd för att smeta ut eländet, och jag svettas ändå rakt igenom all foundation, allt puder och så vidare. Plus att, om jag har otur och näsan rinner, så smetar jag bort allting som sitter mellan näsan och läppstiftet.

Snyggt.

Så för mig personligen är det där med smink och sommarvärme (som i år är extremt överdriven ur precis exakt alla perspektiv) inte alls nån kul kombination. Jag är inte alls särskilt engagerad i det nu, men det händer att jag provar lite olika färgkombinationer med mina ögonskuggor. Det är kul och ungefär så långt jag har lust att sträcka mig.

Men jag ser fram emot när temperaturen når normala nivåer, så det känns givande att faktiskt ställa sig framför spegeln i ca 45 minuter och sätta på sig ett riktigt snyggt ansikte. Jag har så många roliga färger som jag vill använda. Det enda problem jag kan se är att jag kommer att ha svårt att bestämma mig för vilka jag ska använda vilken dag. 😀

Det är dock angenäma bekymmer, till skillnad från värme, svett och så vidare som jag och åtminstone några andra, funderar över hur tusan vi ska överleva.

 

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategorier
Arkiv
Translation