Mymakeup.semaking me up, skulle man kunna säga. Det här är en blogg som handlar om att mer eller mindre bygga upp sig själv från scratch. Eller utveckla sig själv från den man var innan, i syfte att vara den vackraste version av sig själv som är möjligt.

 

Följ gärna med på resan!

En av de främsta anledningarna till att jag överhuvudtaget fick för mig att jag ville börja sminka mig, var därför att jag verkligen gillar svart ögonskugga. Jag fick för mig att jag ville ha sotade ögon och starkt, rött läppstift. Men är det något jag tycker är svårt att få snyggt, är det just svart ögonskugga. Herregud.

Bilden ser värre ut än det gör off-camera. Jag har använt MUG svarta ögonskugga samt en väldigt tjock, kletig och kladdig (och blank!) svart ögonpenna från MUA (tror jag, om jag inte missminner mig). Av någon anledning verkar det som att de flesta svarta ögonskuggor jag har provat har en hel del fallout. Det stör mig, eftersom jag tycker att det är svårt att städa bort det. Just idag skippade jag resten av ansiktet – jag ville bara öva på ögonen (och testa det mörkare av de två röda läppstift jag har). Men ni ser ju runt ögonen hur det liksom bara smetar ut sig allt det kan, utan att jag behöver göra ett skit för att hjälpa till. Jag borstar bort överflödet med en fan-borste, men det verkar inte spela nån roll – det blir kletigt och utsmetat ändå.

Jag är helt med på och ok med att svart ögonskugga gärna får se lite mindre snyggt ut – jag har inget emot det. Men det vore ju schysst om det kunde se lite mindre kladdigt ut än det gör här. Jag märker att det kommer att krävas en hel del övning innan jag törs gå ut på det här viset. 😀

Det var lättare när jag var tonåring. Då såg jag ut som en panda. Vitt puder i hela ansiktet, svart kajal i tjocka lager, samt svart läppstift. That was it – done and done. Jag kanske skulle nöja mig med det nu också – när jag vill vara svart runt ögonen. Ögonpennan jag använde idag kommer jag nog inte att använda ensam – den är alldeles för kladdig. Så fort man behöver klia sig i ögat har man hela fingret nedkletat, och allt runt ögonen utsmetat.

Nåja – tur för mig att jag inte har bråttom med att behöva vara skicklig på just detta. Jag vill gärna bli det, så småningom – men just nu får jag nöja mig med att öva.

Övning med svart ögonskugga.

Det här är för övrigt den största orsaken till att jag alltid gör ögonen innan jag ger mig på att applicera foundation, oavsett vilka färger jag använder mig av. Det känns helt enkelt lättast.

Hur gör du?

 

  • 2
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategorier
Arkiv
Translation